Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד לפסח מ-3 שכבות

עוגה חגיגית בטעם משגע
עדיין אין דירוגים
באדיבות: ז'קלין פדלון

ציוד

רינג או תבנית מרובעת 25X25

המצרכים

לבסיס:

  • 6 ביצים מופרדות
  • 3 כפות סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג שוקולד

לקרם:

  • 2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 3 שמנת חמוצה חצי מנה (300 מ"ל סה"כ)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

לציפוי גנאש ראשון:

  • 1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 200 גרם שוקולד מריר

ציפוי גנאש שני:

  • 4 כפות נוטלה מומס במיקרוגל

לקישוט:

  • 1 פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות נוטלה

אופן ההכנה

  • להכנת הבסיס - נקציף את החלבונים לקצף גמיש עם 2 כפות סוכר. בקערה נפרדת נקציף את החלמונים עם 1 כף סוכר ותוך כדי הקצפה נוסיף את הפודינג שוקולד. נקפל את התערובת לתוך החלבונים.
  • נשפוך לרינג או תבנית מרובעת (עדיף רינג ללא תחתית) מרופדת בנייר אפייה בתחתית וגם בדפנות, ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות בערך.
  • נקרר את העוגה לגמרי ונשים שקף סביב
  • להכנת הקרם - נכניס לקערה את השמנת מתוקה ,שמנת חמוצה אבקת סוכר ופודינג וניל ונקציף עד ליציבות. לאחר מכן לצקת על העוגה ונכניס אותה למקפיא לשעתיים.
  • להכנת גנאש - נשים על הגז את השמנת מתוקה עד סף רתיחה ונכניס את השוקולד המריר, נמתין
  • כדקה ואז נערבב היטב עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. נשפוך על העוגה הקפואה, ואז נכניס שוב למקפיא לשעה. לאחר מכן, נשפוך את הנוטלה המומס מעל.
  • נקציף 1 פודינג וניל עם כוס חלב עד ליציבות ואז נכניס עוד 3 כפות נוטלה ומערבבים ומזלפים. כל קישוט שעולה לכם לראש.
  • כדי לקבל פרוסה יפה וסימטרית יש לחתוך את העוגה עם סכין חדה וחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.