Go Back
בראוניז שוקולד צ’יפס לפסח

מתכון בראוניז פרווה ללא גלוטן

פרווה או חלבי, עם קמח רגיל או בלי, את הבראוניז האלה הילדים יטרפו בשניות!
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: איריס אלהרר

המצרכים

  • 2 כוסות שוקולד צ’יפס ((או 200 גרם שוקולד))
  • 3/4 כוס שמן קוקוס ( אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס קמח ללא גלוטן (או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים | בפסח: קמח מצה לעוגות דק)
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • שוקולד צ’יפס (לפיזור מעל)

אופן ההכנה

  • ממיסים במיקרו בקערה שתי כוסות שוקולד צ’יפס או 200 גרם שוקולד ואז מוסיפים 3/4 כוס שמן קוקוס ( או אחר אפשר גם 100 גרם מחמאה, מרגרינה או חמאה לחלבי) וכפית תמצית וניל. מערבבים היטב וממתינים עד לקירור.
  • מקציפים 4 ביצים עם חצי כוס סוכר
  • אחרי דקה מוסיפים קורט מלח וממשיכים להקציף עוד 5 דקות עד לקבלת קצף תפוח
  • בקערה מערבבים חצי כוס קמח מצה לעוגות דק (או קמח ללא גלוטן או רבע כוס קמח תפוח אדמה ורבע כוס קורנפלור או קמח שקדים) ורבע כוס אבקת קקאו.
  • מאחדים כעת את כל המצרכים בשלוש הוספות ובקיפולים עדינים.
  • לקצף הביצים מוסיפים את השוקולד המומס והשמן ומקפלים עד להטמעה ( שלוש הוספות) ואז מנפים את הקמח והקקאו בשלוש הוספות ומקפלים לקבלת בלילה אחידה.
  • מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה ומפזרים שוקולד צ’יפס מעל, ואז מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך. אם קיסם עץ יוצא יבש זה מוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.