Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד מושלמת

מבצק נדיר ומלית מושחתת
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 סוכר וניל
  • 3 ביצים L
  • 200 גרם מרגרינה או חמאה רכה
  • 1 ½ כוסות מי ברז
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • 100 גרם מרגרינה או חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 ½ כוסות טחינה גולמית
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות גדושות קקאו
  • ביצה טרופה עם מעט מלח ותמצית וניל

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • מעט תמצית וניל
  • פלח לימון

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים, סוכר, מלח, וסוכר וניל. לאחר מכן מוסיפים את הביצים וכוס מים.
  • מערבלים על מהירות נמוכה ובמידת הצורך מוסיפים מים (עד שדפנות הקערה נקיות מקמח ואין בתחתית הקערה שאריות קמח).
  • ממשיכים לערבל על מהירות בינונית ונוסיף את המרגרינה או החמאה. לאחר מכן נערבל למשך 10 דקות. הבצק יוצא דביק וזה בסדר.
  • נקמח מעט קערה ונתפיח בה את הבצק לחצי שעה.
  • בינתיים נכין את הסירופ - בזמן ההתפחה נרתיח את מצרכי הסירופ למשך 10 דקות ואז נניח בצד.
  • נחזור לבצק ונשים אותו שוב עם מעט קמח, ונתפיח שוב לעוד 20 דקות.
  • נכין את המלית - בזמן ההתפחה השנייה נחמם את המרגרינה עם השוקולד לקרם חלק. נוריד מהגז ונוסיף את הטחינה, אבקת סוכר, וקקאו (מנופה). נערבב היטב עם לקקן לקרם סמיך וחלק.
  • נקמח משטח עבודה ונחלק את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק נרדד לעלה דק מאוד.
  • נמרח עם פולטה מהמלית באופן אחיד ונגלגל לרול ארוך. נחצה את הרול לחצי וכל חצי חוצים ל-2 רצועות.
  • נקלע מ-4 הרצועות צורת שתי וערב ונניח את העוגה בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. כל זמן שמתעסקים עם חלק אחר של הבצק חשוב שנכסה את שאר הבצק וגם את העוגות הקלועות בשקית.
  • אחרי הקליעה נניח להתפחה אחרונה של רבע שעה.
  • נחמם תנור על 180 מעלות טורבו. נבריש את העוגות בביצה טרופה ובעדינות, ונכניס לאפייה למשך חצי שעה או עד להשחמה יפה.
  • אחרי שהעוגות מוכנות, נשפריץ מעט מים ונכסה במגבת לכמה דקות, ואז נבריש בסירופ סוכר בנדיבות.
  • ניתן להמר את המתכון לחלבי: במקום מרגרינה שמים חמאה, ובמקום מים שמים חלב על אותה כמות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.