Go Back
עוגת שוקולד

טורטה קפרזה - עוגת שוקולד איטלקית לפסח

מרשימה מבחוץ וטעימה מבפנים
ציון 4.43 על ידי 35 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן

ציוד

תבנית קפיצית קוטר 26

המצרכים

  • 250 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 6 ביצים גדולות - מופרדות
  • 200 גרם סוכר
  • 250 גרם שקדים טחונים דק
  • קורט מלח
  • 2 כפות ליקר פרנג'ליקו / ליקר קפה/ ברנדי/ רום/ אמרטו
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  • נמיס את השוקולד וחמאה מעל בן מארי (נשים בקערה חסינה לחום ונניח מעל סיר עם מים רותחים, ללא מגע במים, השוקולד יימס מהאדים). ואז נערבב לתערובת חלקה ונניח לצינון.
  • נקציף את החלמונים במהירות גבוהה, נוסיף בהדרגה ¾ כוס סוכר, ונקציף למספר דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  • נוסיף לתערובת החלמונים את תערובת השוקולד, ונערבב בתנועות קיפול. נוסיף גם את השקדים ואת הליקר, נערבב בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
  • נקציף חלבונים עם קורט מלח לקצף לבן, נוסיף את רבע כוס הסוכר ונקציף עוד 3 עד 4 דקות לקצף יציב.
  • נערבב את קצף החלבונים בהדרגה ובתנועות קיפול לתערובת החלמונים ושוקולד.
  • נשים בתבנית משומנת ונאפה בתנור שחומם מראש ב 160 מעלות, למשך 50 דקות בערך.
  • לפני ההגשה נקשט באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.