Go Back
עוגת מוס לפסח בטעם קפה

עוגת מוס לפסח בטעם קפה

מרעננת עם חווית טעמים עשירה
עדיין אין דירוגים
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לבסיס:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה (מחמאה לפרווה)
  • 3 ביצים בטמפ׳ החדר (להפריד לחלבונים וחלמונים)
  • 1 כף קקאו
  • ½ כוס סוכר

למוס קפה:

  • 2 שמנת מתוקה (אפשר צמחית)
  • 1 פודינג וניל
  • 3 שקיות סוכר וניל (אפשר סוכר רגיל)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מחוקה נס קפה רגיל

ציפוי שוקולד :

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 25 גרם חמאה (לפרווה להשתמש במחמאה)
  • ¼ כוס חלב (לפרווה להשתמש במים)

אופן ההכנה

  • להכנת הבסיס - קוצצים את השוקולד, ומכניסים לקערה עם החמאה, וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שמקבלים תערובת חלקה ומבריקה.
  • לאחר 5 דקות, מוסיפים את החלמונים ( צהובים ) כל פעם אחת ומערבבים היטב עם מטרפה
  • בקערת מיקסר שמים את החלבונים וסוכר ומקציפים יחד לקצף תפוח ויציב. ואז מעבירים את תערובת השוקולד לחלבונים ומקפלים בעדינות עד שמתאחד
  • לצקת לתבנית ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180 מעלות למשך 20 -25 דקות.
  • להכנת המוס קפה - מקציפים הכל יחד לקצף יציב, ואז לצקת מעל הבסיס.
  • להכנת ציפוי שוקולד - לקערה מכניסים את השוקולד, חמאה, וחלב. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שמקבלים תערובת חלקה ומבריקה. לצקת מעל לעוגה.
  • מקררים מספר שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.