Go Back
+ servings
בלינצ'ס

בלינצ'ס כשר לפסח במילוי בשר

מנה ראשונה ומדהימה לשולחן החג
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
כמות 15 יחידות
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

לבלינצ'ס:

  • 4 ביצים
  • 4 כפות שמן
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 1 ½ כוסות מים מהברז

למילוי:

  • 1 בצל
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 ½ כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון

לרוטב פטריות

  • 1 בצל
  • פטריות טריות או שימורים
  • ½ כוס מים
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות כשר לפסח
  • קצת פלפל

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערה שמים את הביצים עם 4 כפות שמן, ומערבבים טוב. לאחר מכן מוסיפים את המלח, אבקת אפייה, קמח תפוחי אדמה, וכוס וחצי מים מהברז, ומערבבים במטרפה ידנית שלא יהיו גושים ושהתערובת תהיה דלילה.
  • משמנים מחבת טפלון בטיפונת מרגרינה. עם מצקת שמים במחבת ומזיזים אותה שהתערובת תכסה את הכל. מטגנים רק צד אחד ל-2 דקות ואז מעבירים לצלחת.
  • נעבור למילוי - במחבת מטגנים את הבצל (קצוץ) ואז מוסיפים לו את הבשר טחון, ומערבבים עם התבלינים. לאחר שהבשר מבושל מקררים אותו, ואז ממלאים בבלינצ'ס על הצד המטוגן, ומגלגלים. צריך שהצד הלא מטוגן יהיה מהחוץ.
  • בערב החג, טובלים בביצה טרופה ובקמח מצה (אפשר גם בלי) ומטגנים משני הצדדים.
  • מעבירים לתבנית ומכינים רוטב פטריות - מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את הפטריות עם קצת פלפל על אש נמוכה. אם צריך אפשר להוסיף מים ולתקן תיבול.
  • שופכים על הבלינצ'ס.
  • חוץ מבשר, אפשר גם למלא את הבלינצ'ס בפירה עם בצל, פטריות מטוגנות עם בצל, כבד קצוץ עם בצל, ומה שמתחשק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.