Go Back
עוגת קוקוס ושוקולד

עוגת קוקוס ושוקולד לפסח

במרקם רך ושוקולדי מדהים
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: נורית רפולי

ציוד

תבנית מלבנית חד פעמית

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית רום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס קמח (קמח תופח לפסח או כוס קמח מצה דק דק בתוספת שקית אבקת אפייה)
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות שוקולית
  • 1 כוס נס קפה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כוסות קוקוס
  • ¾ כוס שמן

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב, ואז מוסיפים את הקוקוס בתנועות עטיפה לחלבונים
  • בקערה נפרדת, מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את השמן בעדינות, רום, ותמצית וניל, ומקציפים ביחד. ממיסים את השוקולד במיקרו עם כף שמן ומערבבים.
  • בקערה שלישית נפרדת, מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה, קקאו, שוקולית, ומערבבים יחד.
  • לאחר מכן מוסיפים את מרכיבים הקערה השלישית לקערה השנייה (תערובת החלמונים), ומוסיפים להם חצי כוס מהנס קפה.
  • משטחים בתבנית, ומעל שופכים את התערובת של החלבונים (קערה 1).
  • מכניסים לאפייה בחום בינוני. שהעוגה מוכנה שופכים מעל חצי כוס נס קפה להרטבה.
  • אפשר להוסיף מעל קצפת עם 2 כפות פודינג וניל (לא חובה).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.