Go Back
עוגת מוס

עוגת מוס שכבות שוקולד וניל

בהכנה קלה ומהירה
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עמליה מילי סטמקר

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לתחתית:

  • 4 ביצים בינוניות
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות קמח תופח
  • 1 כף שוקולית

לשכבת וניל:

  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (אפשר אינסטנט שוקולד למי שאוהב)
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

לשכבת המוס:

  • 3 ביצים
  • 3 כפות סוכר
  • ½ כפית נס קפה
  • 2 כפות חלב
  • 100 גרם מרגרינה
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית - מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • בקערה נפרדת נערבב את שאר החומרים.לאחר מכן מקפלים את הקצף לתערובת השנייה.
  • מכניסים לאפייה בחום בינוני למשך 15-20 דקות. בודקים שקיסם יוצא יבש. מצננים.
  • להכנת שכבת הוניל - מקציפים את הכל יחד.
  • להכנת שכבת המוס - בקערה נקציף את החלבונים וסוכר יחד לקצף יציב.
  • בסיר על אש קטנה, נמיס את שאר המצרכים מלבד החלמונים, כשתערובת השוקולד אחידה מכניסים תוך כדי בחישה את החלמונים ומערבבים היטב.
  • מצננים, ואז מקפלים עם קצף החלבונים לתערובת אחידה.
  • להרכבת העוגה - את קרם הוניל מורחים על התחתית ומעל שופכים המוס, ואז מכניסים למקרר ליום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.