Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה פירורים נדירה

עם בצק פריך וחמאתי
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סמדר ואלי וקנין

ציוד

תבנית 24

המצרכים

למלית הגבינה:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ½ כוס סוכר
  • 1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
  • 1 כפית קורנפלור
  • גרידת לימון (למי שאוהב - מקפיץ את הטעם!)

לבצק פריך:

  • ½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
  • 1 ½ כוסות קמח תופח אסם (210 גרם)
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 חלמון וביצה L
  • מעט אבקת שקדים (לא חייב)

אופן ההכנה

  • להכנת מלית הגבינה - נקציף את השמנת, סוכר, ואינסטנט פודינג וניל יחד עד לקציפה יציבה. לאחר מכן נוסיף את הגבינות, שמנת, וקורנפלור, ונאחד במהירות נמוכה.
  • להכנת הבצק - נערבב את החמאה והסוכר בעזרת וו גיטרה עד למרקם משחתי, ואז נוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מכמות הקמח התופח ונערבב במהירות איטית, ונוסיף את יתרת הקמח עד לקבלת בצק אחיד.
  • נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך שעה (כי הבצק רך ולא נוח לרידוד)
  • נחלק את הבצק ל- 2 חלקים – רבע הבצק לפירורים, ושלושת רבעי הבצק הנותרים לתחתית העוגה.
  • את הבצק לתחתית נרדד לעלה בקוטר התבנית
  • את הבצק לפירורים נרדד לעלה דק ונאפה בתבנית במשך 15 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות
  • כשהבצק קר, נוסיף את בלילת הגבינות ונפזר את הפירורים
  • נכניס ללילה שלם במקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.