Go Back
חיתוכיות ריבה

חיתוכיות ריבה ושקדים של סבתא

טעם מנחם עם זכרונות של ילדות
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: עמליה מילי סטמקר

ציוד

תבנית חד פעמית מלבנית

המצרכים

לבצק:

  • 1 ½ כוסות קמח תופח
  • כוס סוכר
  • 3 כפות שקדים טחונים דק
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 3/4 צנצנת ריבת תות או מעורבת

אופן ההכנה

  • מחממים תנור מראש על 180 מעלות.
  • בקערה מערבבים את הקמח עם השקדים טחונים וסוכר, ואז מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת בצק פירורי.
  • מרדדים בתבנית מרופדת בנייר אפייה את ¾ מהבצק, ומכניסים לאפייה של 20 דקות בערך.
  • לאחר מכן מוציאים מהתנור, ומורחים את הריבה.
  • מפזרים את שאר הבצק מעל הריבה ואז מחזירים לאפייה של עוד 20 דקות בערך.
  • מצננים, מוציאים מהתבנית, וחותכים לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.