Go Back
חלה לשבת

הפרשת חלה לשבת מ-5 רצועות

מתכון חלה לשבת מ־5 רצועות, קלה להכנה, רכה ואוורירית במיוחד! יש גם סרטון.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 1/2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה (או חצי כוס קורנפלור / שקיק אבקת אפיה)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה L
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ½ כוסות מים פושרים
  • למריחה מעל:
  • ביצה טרופה עם מעט מלח (מעט סוכר, מעט מים)
  • שפריצר של מים
  • שומשום / קצח

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נערבב את כל המצרכים היבשים (קמח סוכר קורנפלור מלח שמרים). לאחר מכן נוסיף ביצים, חצי מכמות השמן, כוס מים, ונתחיל ללוש. נוסיף מים בהדרגה עד שקערת המיקסר נקיה מקמח.
  • נמשיך לישה על מהירות בינונית לעשר דקות.
  • נשמן קערה ונתפיח בה לחצי שעה, כשהבצק משומן מעט ועטוף בשקית.
  • אחרי ההתפחה נשבור את הבצק וללוש מעט ואז נתפיח שוב לעוד עשר דקות.
  • אחרי ההתפחה, נחלק את הבצק למספר חלקים שווים. כל חלק נרדד לעיגול ונגלגל לרצועה קטנה. כל רצועה נניח בצד ונכסה בשקית רופפת.
  • נחזור לרצועה הראשונה ונגלגל אותה לרצועה גדולה יותר. ככה מגלגלים את כל הרצועות.
  • ליצור חלות ולהניח אותם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. חשוב שנניח את החלות במרחק ולא צמודות אחת לשניה.
  • אחרי שנסיים לקלוע חלות, נכניס את התבניות לתנור להתפחה אחרונה והכי חשובה. נדליק טיימר (רק טיימר ולא חימום) לחצי שעה.
  • אחרי ההתפחה האחרונה, נוציא בעדינות את התבניות מהתנור ונדליק את התנור על 180 מעלות טורבו.
  • נניח קערה עם מים בתחתית התנור.
  • נבריש ממש בעדינות את הבצק בביצה ונפזר שומשום או קצח. נאפה למשך 25 דקות בערך או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפיה, נשפריץ מים על החלות ונכסה מיד במגבת נקיה. אחרי 10 דקות נעביר את החלות על רשת.

הערות וטיפים

טיפים :
  • על מנת לערוך הפרשת חלה מכפילים כמויות.
  • החלות נשמרות מצוין במקפיא עטופות בשקית.
  • ניתן להכין את אותו מתכון עם קמח כוסמין לבן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.