Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד וקצפת קלה

עוגה עסיסית ומלאה בטעמים מטריפים
עדיין אין דירוגים
באדיבות: עמליה מילי סטמקר

ציוד

תבנית 26

המצרכים

לתחתית העוגה:

  • כוס קמח תופח
  • כוס סוכר
  • כוס קקאו
  • 1 ביצה
  • כוס מים
  • ½ כפית תמצית רום
  • כוס שמן
  • כוס מים רותחים

לקרם קצפת:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 אינסטנט פודינג וניל

לגנאש:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 חפיסות שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • מתחילים בתחתית - מערבבים את הקמח, סוכר, וקקאו יחד היטב.
  • בקערה נפרדת שמים את שאר המרכיבים (בלי המים הרותחים), ומערבבים היטב, לאחר מכן שופכים לקערה של החומרים היבשים ואז שופכים את המים הרותחים ומערבבים.
  • מכניסים לאפייה בחום בינוני למשך 15 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  • להכנת הקרם - מקציפים את כל המרכיבים יחד. מצפים את העוגה בקרם, ומצננים בחוץ (אין צורך להכניס למקפיא).
  • להכנת גנאש - מבשלים את כל החומרים על אש קטנה עד המסה וסמיכות. שופכים את הגנאש מעל לקרם.
  • מכניסים למקרר יום לפני הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.