Go Back
פאי לימון

פאי לימון עשיר ומדהים

חווית טעמים עשירה של חמוץ מתוק
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית פאי משומנת

המצרכים

לפאי:

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 ¾ כוסות קמח
  • 3 כפות סוכר
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות מים
  • שעועית / חומוס יבש (כמשקולת לבצק)

לקרם לימון:

  • 3 חלמונים
  • 1 כוס מיץ לימון סחוט
  • גרידה מלימון 1
  • 1 ½ פחית חלב מרוכז

קצפת לקישוט:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כף פודינג וניל
  • 1 כף סוכר
  • גרידת לימון (לפזר מעל)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את החמאה עם הקמח וסוכר, ומעבדים למשך דקה בערך, עד לקבלת בצק פירורים.
  • לאחר מכן מוסיפים את הביצים ומים ומעבדים עד לקבלת בצק נעים למגע ולט דביק.
  • מקמחים מעט את השיש ומרדדים את הבצק לעובי דק (אבל לא דק מדי), ואז מעבירים לתבנית פאי משומנת היטב ומכניסים למקפיא למשך שעה.
  • מחוררים את הבצק, מניחים מעליו נייר כסף, ושופכים על הנייר כסף שעועית / חומוס יבש (תשמש כמשקולת לבצק). אופים בתנור על 180 מעלות בתכנית טורבו למשך 20 דקות בערך. לאחר מכן מוציאים את השעועית ואופים עוד 3 דקות, ואז מוציאים.
  • להכנת הקרם - מקציפים את החלמונים, מיץ לימון, גרידה יחד למספר שניות, ואז מוסיפים את החלב המרוכז ומקציפים עוד לכמה שניות.
  • מעבירים לפאי ואופים על 180 מעלות למשך 10 דקות. לאחר מכן מוציאים ומצננים, ואז מכניסים למקרר לשעה.
  • להכנת הקצפת - מקציפים את החומרים לקצף יציב, ואז מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ומזלפים מעל. מפזרים מעל גם מגרידת לימון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.