Go Back
+ servings
קורבייה

קורבייה - עוגיות פריכות וטעימות

מבצק חמאתי עם מרקם חלומי
ציון 4.20 על ידי 10 דירוגים
כמות 45 עוגיות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מדידה 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 150 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר
  • 1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
  • 2 כוסות קמח רגיל (280 גרם)
  • 100 גרם שקדים טחונים / אגוזי מלך טחונים (1 כוס)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות ברנדי / אוזו (אפשר להמיר במיץ תפוזים סחוט טרי)

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • קודם נחמם תנור ל-180 מעלות ונרפד 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  • נערבל את החמאה עם אבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית-בינונית למשך 2 דקות בערך, עד קבלת תערובת חלקה ובהירה. (אפשר לעשות הכל במטרפה ידנית אם אין מיקסר)
  • נוסיף את שאר החומרים ונערבל כדקה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. (לא לדאוג כי הוא כיפי ונוח לעיצוב עוגייה)
  • ניצור כדורים, נגלגל כל כדור לגליל שמנמן, ונקפל לסהרון. מקפידים שהסהרונים יהיה באותו עובי. אם הקצוות יהיו דקיקים יותר הן תישרפנה באפייה
  • נניח בתבניות, ונכניד לאפייה בתוכנית אפייה רגילה, על חום 180 למשך 20-15 דקות עד שהעוגיות זהובות. לא להשחים כי הן צריכות להישאר בהירות.
  • לצנן היטב. זורים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
  • לשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.