לתחתית - מרסקים במעבד מזון (או מכניסים לשקית ודופקים בפטיש שניצל) את הפתי בר, ומעבירים לקערה עם החמאה המומסת ו 2 כפות סוכר. מערבבים היטב בידיים ומשטחים בתבנית על ידי לחיצות בכף יד. לוחצים לכיוון הדפנות כדי ליצור דפנות קצת גבוהות.
מכניסים למקפיא לרבע שעה.
עוברים לגבינה - במיקסר או במיקסר ידני מערבבים את הגבינה עם הגבינת שמנת או מסקרפונה עד לאווריריות. לאחר מכן מוסיפים את הכוס סוכר, ביצים, תמצית וניל, מיץ לימון, וגרידת לימון, ומערבלים לאיחוד.
שופכים מעל הבסיקוויטים ומכניסים לתנור מדף שני מלמטה בתכנית אפייה רגילה, בחום 160 מעלות מחומם מראש, עם קערת מים בתחתית התנור (3 כוסות מים). אופים 50 דקות בערך, כדי לבדוק אם היא מוכנה, פותחים תנור ושמים אצבע אם העוגה קפיצית ורוטטת אז מוציאים. היא מתייצבת בחוץ.
העוגה לא עולה ואסור לה לעלות! מחכים לצינון.
מכינים את הציפוי - במיקסר מקציפים את השמנת מתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה לא נוקשה.
מורחים מעל העוגה ומכניסים למקרר.
העוגה אולי תפריש נוזלים כי אין קמח או עמילן, אפשר לספוג עם נייר סופג.