להכנת הבצק - נשים את כל מרכיבי הבצק (חוץ מהמים) בקערת המיקסר וללוש בעזרת וו לישה 2-3 דקות עד לאיחוד המרכיבים
להוסיף את המים בהדרגה ונמשיך ללוש עוד 8-10 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק. ניצור כדור, נשים בקערה, ונכסה במגבת לחה להתפחה של שעה בערך.
לאחר שעה, להוציא את הבצק למשטח עבודה, ללוש מעט ואז נחלק ל-7 כדורים (120 גרם), נכסה שוב במגבת לחה ונניח בצד לעוד 15 דקות מנוחה.
לבינתיים נכין את הציפוי - נערבב בקערה את הסילאן (דבש תמרים) או סירופ מייפל ומים לתערובת אחידה וקערה נוספת עם השומשום
לעיצוב הבייגל וציפוי - נגלגל כל כדור בצק על משטח העבודה לנקניק באורך 50-60 ס"מ ועובי 1 ס"מ, נקפל את הנקניק לשניים, נסובב לצורת בורג ונחבר את הקצוות ליצירת עיגול סגור
נטבול את הבייגל בתערובת הסילאן או סירופ המייפל עם המים מכל הכיוונים (לא לוותר זה מה שמעניק לבייגל את הצבע ואת המתיקות הקלה), ואז נצפה בנדיבות בשומשום מכל הכיוונים ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה, נתפיח ללא כיסוי כ-15 דקות נוספות
נחמם תנור אפייה ל-220 מעלות ונאפה 12-15 דקות עד לקבלת בייגל זהוב וקריספי
מומלץ להגיש את הבייגל באותו יום שהוא נאפה או להקפיא ולחמם בתנור חם