Go Back
פיצה ספירלה

מתכון לפיצה ספירלה מנצחת

טעם פיצה נדיר עם מרקם חלומי
עדיין אין דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 1 ½ כוסות קוטג'
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס שמן
  • 2 כפיות אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • מערבבים את היבשים לבד ואת הרטובים לבד ומאחדים ביניהם עד לקבלת בצק רך.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • עכשיו לספירלה - מקמחים משטח, פותחים את הבצק למלבן אחד גדול, חותכים 5 רצועות לאורך רווח של 5 ס"מ בערך, במרכז הרצועה
  • מניחים גבינה מגורדת וזיתים, מקפליפ את השוליים ומהדקים טוב טוב שלא יפתחו.
  • ניקח רצועה אחת ומגלגלים בצורת ספירלה על התבנית וכך מצרפים את כל הרצועות אחת אחרי השניה כמו שבלול גדול.
  • מורחים ביצה ושומשום מעל ומכניסים לאפייה בתנור על חום 170 מעלות למשך רבע שעה בערך, עד הזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.