Go Back
+ servings
אושפלו

מתכון אושפלו אורגינל

תבשיל טעים בסיר אחד
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
כמות 6 אנשים
באדיבות: ג'יין פנחסוב

המצרכים

  • 5 יחידות גזר קלופות ומגורדות בפומפייה על החלק הגס
  • 3 כוסות אורז לבן פרסי (מושרה ל-20 דקות במי ברז, מסונן ומיובש)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 2 בצלים בינוני גדול קלופים ופרוסים דק
  • 2 ראשי שום
  • 6-8 יחידות שוקי עוף (נקיות עם העור)
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • פלפל לבן

אופן ההכנה

  • נגרד את הגזר בפומפייה על החלק הגס.
  • נחמם סיר רחב ועמוק עם תחתית כפולה ונוסיף את השמן פנימה. נתבל במלח ופלפל את השוקיים ונניח בסיר, נזהיב מכל הצדדים ואז נוציא ונניח בצד.
  • נוסיף לאותו סיר את הבצל ונטגן עד שהוא שקוף
  • נוסיף את שיני השום ואת הגזר נערבב ונטגן כ-3 דקות בערך עד שהגזר הופך למבריק, נוסיף את האורז ונטגן אותו מעט
  • נוציא את תכולת הסיר לקערה ונוריד מהאש את הסיר
  • נחזיר חצי מהתערובת לסיר ונשטח מעט, ואז נניח מעל את השוקיים ונכסה בשאר התערובת
  • נחמם 3 וחצי כוסות מים עד לרתיחה עם 3 כפיות מלח וכחצי כפית פלפל לבן ונשפוך מעל האורז
  • נשקשק טיפה את הסיר, ונטעם את המים. הם אמורים להיות מעט מלוחים, אם לא מתקנים תיבול ומביאים לרתיחה
  • נכסה במגבת את הסיר שלא יגע באורז (לשים לב שקצוות המגבת לא יגלשו לכיוון האש), נכסה.
  • נבשל על אש נמוכה מאוד מאוד או פלטה חשמלית כ-20 דקות. נפתח בעזרת מזלג את האורז בזהירות ונכסה שוב לעוד 20 דקות
  • נהפוך את הסיר על צלחת בזהירות, למי שרוצה אפשר לאכול ישר מהסיר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.