נרתיח את הזיתים בסיר עם מים וכפית מלח פעמיים - פעם ראשונה למשך 20 דקות, ואז נשפוך את המים ונשים חדשים שוב לעוד 20 דקות. נעשה זאת על מנת להוציא את המרירות של הזיתים.
בסיר נפרד מטגנים 2 פלפלים אדומים לרצועות במשך חמש דקות עד לריכוך וצריבה של הפלפלים.
קוצצים את השיני שום ומוסיפים לסיר ומטגנים ביחד עם הגמבה עוד דקה על מנת שהשום לא יישרף.
מוסיפים את הקוביות לימון ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את העופות ומשחימים אותם משני הצדדים.
להוסיף תבלינים - כף גדושה פפריקה, כף כמון, חצי כפית כורכום וכפית שטוחה מלח.
נערבב אותם טוב טוב בשמן שבסיר על מנת "לפתוח" אותם. לאחר מכן נוסיף את הזיתים ונערבב הכל יחד ואחר כך את הרסק עגבניות.
לאחר שהוא נהיה כמו פלסטלינה, ניקח כוס מים רותחים ונוסיף לתוכה כף גדושה מרק עוף ונשפוך לסיר.
משקשקים את הסיר ונוסיף עוד כוס מים רותחים, נוסיף כוסברה קצוצה ונבשל עם מכסה סגור למשך 40 דקות על להבה נמוכה.
לאחר 40 דקות נפתח את המכסה ונבשל עוד 20 דקות נוספות ללא מכסה.