Go Back
עוף עם זיתים מרוקאי

תבשיל עוף עם זיתים מרוקאי

רך ועסיסי במיוחד שמבשלים עם המון זיתים עם המון ירק המשדרג את הטעם ברמות!
ציון 4.86 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: שירן מלכה

ציוד

סיר רחב / סוטאז'

המצרכים

  • 8 שוקיים
  • 2 קופסאות זיתים ירוקים (מגולענים - 1120 גרם)
  • 2 פלפלים אדומים ((גמבה))
  • 1 לימון (קטן חתוך לקוביות ללא קליפה)
  • 7 שיני שום
  • רסק עגבניות (100 גרם )
  • ½ צרור כוסברה
  • כף פפריקה אדומה מתוקה
  • כף כמון
  • כף מרק עוף
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים (רותחים)

אופן ההכנה

  • נרתיח את הזיתים בסיר עם מים וכפית מלח פעמיים - פעם ראשונה למשך 20 דקות, ואז נשפוך את המים ונשים חדשים שוב לעוד 20 דקות. נעשה זאת על מנת להוציא את המרירות של הזיתים.
  • בסיר נפרד מטגנים 2 פלפלים אדומים לרצועות במשך חמש דקות עד לריכוך וצריבה של הפלפלים.
  • קוצצים את השיני שום ומוסיפים לסיר ומטגנים ביחד עם הגמבה עוד דקה על מנת שהשום לא יישרף.
  • מוסיפים את הקוביות לימון ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות, מוסיפים את העופות ומשחימים אותם משני הצדדים.
  • להוסיף תבלינים - כף גדושה פפריקה, כף כמון, חצי כפית כורכום וכפית שטוחה מלח.
  • נערבב אותם טוב טוב בשמן שבסיר על מנת "לפתוח" אותם. לאחר מכן נוסיף את הזיתים ונערבב הכל יחד ואחר כך את הרסק עגבניות.
  • לאחר שהוא נהיה כמו פלסטלינה, ניקח כוס מים רותחים ונוסיף לתוכה כף גדושה מרק עוף ונשפוך לסיר.
  • משקשקים את הסיר ונוסיף עוד כוס מים רותחים, נוסיף כוסברה קצוצה ונבשל עם מכסה סגור למשך 40 דקות על להבה נמוכה.
  • לאחר 40 דקות נפתח את המכסה ונבשל עוד 20 דקות נוספות ללא מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.