Go Back
עוגת שמרים רוגלך

עוגת שמרים רוגלך

עם פיצוץ מתוק של שוקולד עשיר
עדיין אין דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 1 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 7 כפות סוכר
  • 1 כף אבקת פודינג וניל
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות (נטורינה לפרווה)
  • ½ כוס בערך חלב פושר או מים
  • ¼ כפית מלח

למילוי (אפשר נוטלה במקום):

  • 125 גרם חמאה או נטורינה
  • ½ כוס ועוד כף קקאו
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כפית קינמון

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס מים

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערת מיקסר או בלישה ביד, שמים את הקמח, שמרים, סוכר, פודינג וניל, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הביצים ואת החמאה החתוכה וללוש, ואז מוסיפים חלב פושר או מים בהדרגה, למזוג לאט לפי הצורך.
  • אחרי זאת מוסיפים רבע כפית מלח וללוש 10 דקות עד לבצק גמיש. ואז מניחים בקערה משומנת טיפה ומכסים בניילון נצמד למשך שעה וחצי.
  • להכנת המילוי - ממיסים את החמאה ומוסיפים את קקאו, סוכר, וקינמון.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח למרובע גדול ודק, מורחים את המילוי על כל הבצק, ואז מקפלים לחצי. לאחר מכן מרדדים שוב שהמילוי בפנים. חותכים לחצי את הבצק לרוחב ובכל חצי חותכים משולשים.
  • מגלגלים מהחלק הרחב של המשולש ומניחים בשכבה אחת במרווחים קטנים, בתבניות עגולות עם נייר אפייה. מכסים עם מגבת למשך 45 דקות.
  • מברישים בביצה טרופה, ואופים במשך שני מלמטה על 175 מעלות למשך 30 דקות בערך.
  • בינתיים מבשלים את הסירופ - מבשלים את כל המרכיבים יחד עד שמסמיך למשך 8 דקות בערך, מקררים ושופכים על הרוגלך.

הערות וטיפים

סרטון אופן הכנה:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.