Go Back
פחזניות

מדריך מלא לפחזניות שלא נופלות

מושלמות, פריכות, ויפהפיות עם מלית מפנקת
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 200 גרם חמאה (לפרווה להשתמש במחמאה)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 6 - 8 ביצים (תלוי בגודל הביצה)
  • לציפוי לפני האפיה :
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 שקית אבקת סוכר
  • לקרם וניל:
  • 4 מיכלי שמנת מתוקה (אפשר צמחי)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • להכנת פחזניות - בסיר מעל אש גלויה מוסיפים מים, סוכר, וחמאה יחד, ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים מהר מהר עם כף עץ, עד שהקמח נעלם והבצק מתנתק מדפנות הסיר.
  • מעבדים עוד כמה שניות ואז מורידים מהאש. מעבדים עוד כדקה כדי לעזור לבצק לאבד מהנוזלים שלו.
  • מעבירים לקערת המיקסר ומצננים במקרר את התערובת כ-10 דקות.
  • משתמשים במיקסר עם וו גיטרה, ומתחילים להפעיל. מוסיפים ביצה ומתחילים לעבד. להוסיף כל פעם ביצה אחת, ולעבד כמה שניות לאיחוד.
  • כשנגיע לביצה השישית חייבים לבצע את בדיקת הבצק! ניקח מעט מהבצק בין 2 האצבעות אגודל והאצבע, ונמתח את הבצק, אם רואים שהוא נמתח, זהו הבצק מוכן!
  • מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב או
  • בעזרת 2 כפיות משומנות מעט בעזרת כפית אחת ניקח מעט מהתערובת ועם הכפית השניה נוריד את התערובת לתבנית. יש לשמור מרחק בין פחזנית לפחזנית כי הן מתנפחות.
  • נמרח את הפחזניה בביצה טרופה, נפזר מעל אבקת סוכר, ונכניס לאפייה על 190 מעלות בתכנית טורבו ל-10 דקות ראשונות ולאחר מכן מורידים ל-170 מעלות טורבו לעוד 15-20 דקות, עד שהן משחימות.
  • אסור בהחלט לפתוח את דלת התנור עד שהפחזניות לא תפוחות ושחומות
  • מוציאים ומצננים
  • להכנת קרם וניל - מקציפים את הכל יחד במיקסר עם וו הקצפה, עד לקבלת קצף יציב. ממלאים את הפחזניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.