Go Back
עוגיות פורים בצק פריך

בצק פריך קל לעוגיות פורים

במרקם חלומי וטעם נדיר
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: נעומי ברוכים

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה 240 מ"ל

המצרכים

  • 6 כוסות קמח רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 ¼ כוסות מים רותחים
  • 1 ¼ כוסות שמן
  • 1 כף תמצית וניל / 1 שקית סוכר וניל
  • גרידת תפוז כפית

למילוי תמרים:

  • ממרח תמרים
  • מעט קינמון
  • גרידת תפוז
  • אגוזים

למילוי שוקולד:

  • ממרח שוקולד השחר
  • פיצוחים / קוקוס

למילוי חלווה:

  • ממרח חלווה
  • פיסטוקים
  • שערות חלווה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה קודם, ואז מוסיפים את הנוזלים ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים. אם הבצק יוצא יבש להוסיף עוד מים רותחים.
  • לא צריך להתפיח את הבצק ומתחילים ישר לעבודה - אפשר להכין אוזני המן או כל עוגייה אחרת.
  • לעוגיות - מכינים איזה מילוי שרוצים (תמרים, שוקולד, חלווה, ריבה), מרדדים את הבצק לעלה ומורחים מעל את המילוי.
  • מגלגלים לרולדה וחותכים פרוסות לא עד הסוף עם סכין חדה.
  • אין צורך להבריש בביצה. מניחים על נייר אפייה בתבנית ואופים על חום 180 מעלות למשך 20-30 דקות.
  • מפזרים מעל אבקת סוכר ושומרים בכלי עם מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.