Go Back
אוזני המן

אוזני המן בשלל מילויים

טעימות ומנצחות עם מרקם נדיר
עדיין אין דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו פחות 2 כוסות קמח
  • 200 גרם מזולה (מרגרינה בטעם חמאה רכה מאוד)
  • 1 ½ שקיות אבקת סוכר
  • ½ כף תמצית וניל
  • 1 כוס שמן
  • קורט מלח
  • 2 חלמונים (את החלבונים לשמור, למרוח מסביב לפני הסגירה של האוזן, שלא יפתחו באפיה)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת לימון
  • 6 כפות קורנפלור
  • 4 כפות שוקולד שחר (למי שרוצה בצק בשני צבעים)
Advertisements

אופן ההכנה

  • קודם נקציף במיקסר את המזולה עם אבקת סוכר, ואז נוסיף את הביצים, שמן, מיץ תפוזים, וגרידת לימון.
  • מוסיפים את הקורנפלור ואת הקמח וממשיכים ללוש עד שמקבלים בצק רך ונעים.
  • למי שמעוניין בחצי בצק בטעם שוקולד - נחלק את הבצק לשניים, חלק ראשון מחזיקים למיקסר (זה הבצק הרגיל), ובחלק השני פותחים ושמים 4 כפות שוקולד השחר ומתחילים ללוש עד שהכל מתאחד לבצק בצבע חום (אם הבצק רך מדי – להוסיף חצי כוס קמח)
  • נרדד את הבצק, נקרוץ עיגולים, ונמלא במה שאוהבים - תמרים, פרג, חלווה, לוטוס, ועוד.
  • נניח על תבנית אפייה מרופדת למשך 10 דקות של מנוחה, ואז נאפה בחום של 170 מעלות עד להזהבה עדינה.
  • נוציא ונפזר אבקת סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.