Go Back
עוגת שמרים חלווה

עוגת שמרים פרוויה במילוי חלווה

עוגה נדירה עם מילוי משגע
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: בת חן כהן

ציוד

כוס מדידה

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 ביצים מדיום/לארג'
  • ½ כוס מים
  • 1 חבילה (200 גרם מרגרינה / מחמאה.)

למלית:

  • ממרח חלווה
  • שערות חלווה
  • ממרח שוקולד השחר (או כל ממרח שוקולד אחר)

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים יחד במיקסר, או בלישה ידנית גם אפשר.
  • לאחר שהבצק מוכן, שמים להתפחה של חצי שעה.
  • לאחר התפחה מחלקים את הבצק ל-3 עיגולים שווים (מומלץ לשקול).
  • משטחים לעלה דק בצורה עגולה בעזרת מערוך, ואז מורחים ממרח חלווה מעל, לא למלות את הקצוות שלא יידלף. לאחר מריחה, מפזרים בנדיבות גם שערות חלווה מעל לממרח.
  • לבסוף מגלגלים לרולדה בזהירות - מגלגלים חלק חלק, פעם ימינה ופעם שמאלה תוך שמירה על סימטריה. (להסתכל בסרטון)
  • לאחר גלגול חורצים לאורך באמצע, ומסדרים את שני החלקים בצורת X אחד על השני, ומסדרים בצורת צמה, ואז מעבירים לתבנית.
  • עושים באותה צורה לגדור השני והשלישי, בשני מורחים ממרח שוקולד ומוסיפים שערות חלווה, ובשלישי מורחים גם ממרח חלווה וגם ממרח שוקולד ומוסיפים שערות חלווה, ואז ממשיכים באותו אופן.
  • מורחים ביצה, מתפיחים 10 דקות ואז מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 מעלות למשך 40 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.