Go Back
לחמניות בשר חצילים

לחמניות בשר עם חציל

רכות עם מילוי הורס
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מיטל פור בלקר

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 50 גרם שמרים
  • 600 מ"ל מים קרים (3 כוסות)
  • 100 גרם סוכר
  • 20 גרם מלח
  • 30 גרם גלוטן
  • 180 מ"ל שמן (9/10 כוס)

למלית:

  • 500 גרם בשר טחון
  • 200 גרם שומן כבש
  • 2 בצלים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • מעט משייה או אגוז מוסקט
  • 1 כף אבקת מרק
  • 2 חצילים
  • פיטרוזיליה
  • קשיו מטוגן (לא חובה)

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - מעבדים את הבצק וללוש למשך 10 דקות בערך, עד לקבלת בצק נעים.
  • נותנים תפיחה של של שעה.
  • עוברים להכנת המלית - מטגנים את הבצלים הקצוצים להזהבה ומוסיפים אליהם את הבשר. מתבלים בראס אל חנות ומלח ומוסיפים משייה או אגוז מוסקט, אבקת מרק, ו-2 חצילים שטוגנו בנפרד. לבסוף מוסיפים פיטרוזיליה.
  • לאחר התפחה, קורצים כדורים, פותחים כל כדור וממלאים כמו קובה במלית, ואז לסגור.
  • מכניסים לאפייה בתנור חם למשך 20 דקות בערך עד להזהבה יפה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.