Go Back
לחמניות בשר

לחמניות בשר אווריריות

ארוחה שלמה ומשביעה עם טעם מדהים
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אילנית דרמון

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • ½ כוס שמן
  • 1 כף מלח

למילוי:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • בצל מטוגן
  • תבלינים: פפריקה (מלח, פלפל שחור)
  • צנוברים/פטריות במידה ואוהבים

לעיטור

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום ו/או קצח (לפי העין)
Advertisements

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - בקערה שמים את הקמח, שמרים, וסוכר, ומערבבים יחד. לאחר מכן מוסיפים את ה-2 כוסות מים פושרים תוך לישה ובהדרגה לפי הצורך.
  • ללוש במיקסר או ביד ואז מוסיפים חצי כוס שמן וכף מלח וללוש לעוד 10 דקות.
  • לאחר מכן, במידה והבצק יבש – מוסיפים מים בטיפות עד לקבלת בצק שדבוק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, והבצק חלק.
  • משמנים משטח בטיפה שמן ומורידים את הבצק אליו, ללוש טיפה בידיים ואז עושים כדור ומניחים בקערה.
  • מכסים בניילון נצמד למשך 45 דקות בלבד! לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, מכסים במגבת את הכדורים למשך 10 דקות.
  • להכנת המילוי - מטגנים את הבשר היטב עם התבלינים (פפריקה, מלח, פלפל), ניתן גם להוסיף צנוברים או פטריות במידה ואוהבים. לתת לבשר להתקרר
  • לאחר התפיחה של הבצק, משטחים כל כדור ביד וממלאים בבשר.
  • מכניסים לאפייה של 180 מעלות עד להזהבה.
Advertisements

הערות וטיפים

לחמניות בשר
לחמניות בשר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.