Go Back
לחמניות

לחמניות לבית ספר רכות

קלות, אווריריות, וטעימות בטירוף
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ½ כוסות מים פושרים בערך (לפי הצורך)
  • ½ כוס שמן
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר או בלישה ביד, שמים את הקמח, שמרים, וסוכר, ומערבבים יחד. לאחר מכן מוסיפים את המים בהדרגה ולפי הצורך, מתחילים עם מעט מים, ומוסיפים כל כמה שניות של לישה בטיפות.
  • אחרי לישה של 12 דקות בערך, עד התאחדות החומרים, מוסיפים את השמן, ו-2 כפיות מלח, וללוש 8 דקות במיקסר על מהירות 5, או ביד למשך 10 דקות. עד שמקבלים בצק גמיש ורך.
  • כשהבצק מוכן, משמנים את הידיים ועושים כדור עגול ויפה ומניחים לתפיחה של חצי שעה.
  • לאחר תפיחה, ללוש למשך דקה את הבצק ואז נותנים לו שוב תפיחה של שעה שהוא משומן מלמעלה.
  • מורידים למשטח ומחלקים ל-15 כדורים, כל כדור מרדדים על משטח משומן קלות
  • מגלגלים לרולדה, ועושים נחש בעזרת הידיים, ואת הצורה הרצויה.
  • מניחים בתבנית ומכסים בניילון בצורה רופפת, מתפיחים בתבנית עוד חצי שעה.
  • מורחים חלמון עם כפית סוכר וכפית מים מעל, ומכניסים לתנור מחומם מראש לאפייה רגילה על 190 מעלות חום למשך 25 דקות בערך, עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.