Go Back
עוגת סולת

עוגת סולת ספרה קלה

רכה, נימוחה, וספוגה בסירופ סוכר מתקתק
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
באדיבות: ניצה יעקב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לעוגת סולת:

  • 1 קילו סולת
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס שמן
  • קליפת לימון או תפוז מגורד
  • 1 כוס צימוקים
  • שקדים ושומשום לקישוט
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • ½ ל ימון סחוט
  • 2 ½ כוסות מים

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - שמים בקערה את הסולת עם השמן, תפוזים, כוס סוכר, צימוקים, קליפת תפוז או לימון, ביצים, אבקת אפייה, סוכר וניל. מערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
  • לוקחים תבנית ומשטחים בה את כל התערובת.
  • מסמנים קוביות כדי שיהיה קל לחתוך, ושמים שקד על כל ריבוע.
  • אופים בתנור מחומם על 170 מעלות אפייה למשך חצי שעה או עד הזהבה.
  • להכנת הסירופ - מביאין לרתיחה את הסוכר ומים לקבלת צבע יפה של סירופ.
  • שופכים את הסירופ כשהוא חם על עוגה קרה. שופכים בנדיבות על כל קובייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.