Go Back
בשר מפורק

מתכון בשר מפורק

כמו במסעדות!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: רובי מיכאל

ציוד

תבנית חד פעמית

המצרכים

  • 1.3 ק״ג בשר מספר 5
  • 3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 150 גרם דבש
  • ½ כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח דק
  • ¾ כוס שמן זית
  • קורט מלח ים

אופן ההכנה

  • לפני שנתחיל, נמדוד את הקופסא הכי צפופה על הנתח, ונשתמש בקופסא זו.
  • נערבב בקופסא את כל המרכיבים למעט המלח גס, ונעשה מסאז' כ-5 דק' לנתח הבשר בתוך המרינדה.
  • נסגור את המכסה, ונכניס למקרר למשך 18 שעות, אבל לזכור להפוך את הנתח לאחר 9/10 שעות.
  • נחמם תנור ל-115 מעלות. (למי שיש תנור מקצועי בבית 105 מעלות)
  • נחמם שמן במחבת, נוציא מהמקרר את הקופסא, נוציא את הנתח, נניח על המחבת ונסגור אותו מכל הצדדים.
  • נעביר את הנתח לנייר קצבים או נייר פרגמנט, נשפוך 3/4 כפות מהמרינדה על הנתח ונסגור היטב בעוד שכבה של נייר.
  • את הבשר העטוף בנייר כפול, נעטוף גם בנייר כסף ונעביר לתבנית חד פעמית. נכניס לתנור למשך 5 שעות בדיוק.
  • לאחר 5 שעות, נוציא מהתנור ונניח כ-10 דק' מנוחה ואז נפתח את כל העטיפות.
  • נניח את הנתח על קרש חיתוך או בוצ'ר וניתן לפרק עם הידיים/סכין/טופרי דוב לשערות קטנות.
  • נפזר מעט מלח גס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.