Go Back
קרואסון מבצק שמרים

קרואסון מבצק שמרים אוורירי

קרואסון קלאסי, רך ואוורירי כמו ענן 
ציון 3.67 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: טובה ניסים

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כוס חלב (פושר)
  • 100 גרם חמאה (מומסת)
  • 2 כוסות מים (פושרים)

למלית:

  • 200 גרם חמאה (רכה)
  • קוביות שוקולד מריר / חלב / ממרח שוקולד (לפי העין)

לסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • ½ כפית לימון

אופן ההכנה

  • בקערה שמים את הקמח עם החמאה, שמרים, וביצים, ומערבבים היטב.
  • לאור ערבוב מוסיפים את החלב פושר והמים פושרים (מוסיפים מים כמה שצריך) וממשיכים בלישה למשך 10 דקות בערך.
  • שמים להתפחה של שעה, ואז מחלקים ל-4 כדורים.
  • מרדדים כל כדור בצק ומורחים על כל כדור 50 גרם חמאה רכה, ואז לקפל לחצי ושוב לחצי. וכך עושים לכולם.
  • שמים במקרר למשך 4 שעות. לאחר קירור מרדדים וחותכים למשולשים, ואז ממלאים בקוביית שוקולד מריר או חלב, או מורחים ממרח שוקולד.
  • שמים להתפחה של חצי שעה, ואז מורחים בביצה ושמים לאפייה בחום של 200 מעלות עד להזהבה.
  • בינתיים מכינים את הסירופ - ממיסים את כל המרכיבים עד הסמכה. לאחר אפייה מברישים בסירופ.

הערות וטיפים

קרואסון מבצק שמרים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.