Go Back
חלות לשבת

חלות לשבת עם טיפים

מוצלחות ורכות עם מרקם אוורירי
ציון 3.80 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אינגליש קייק או קצת גודלה יותר אם יש

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 קילו קמח מנופה (חשוב)
  • 2 ביצים M
  • 4 כפות סוכר
  • עוד כוס ו 3/4 מים פושרים
  • רבע כוס שמן
  • כף מלח
  • *ניתן להוסיף כף משפר אפיה / שקיק אבקת אפיה / 3 כפות קורנפלור.

מצרכי לפני האפיה:

  • חלמון ביצה עם מעט
  • מים ומעט מלח.
  • שומשום/קצח.
  • בקבוק שפירצר עם מים.

אופן ההכנה

  • בקערה או בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כוס מים פושרים (חשוב שהמים יהיו פושרים ולא חמים או רותחים). מומלץ להמתין כמה דקות לתסיסת השמרים עם המים.
  • מוסיפים את הקמח, הסוכר, משפר אפייה, ביצים, ומלח (אפשר להוסיף מלח למרות שהמלח נוגע ישירות בשמרים, כי מדובר בשמרים יבשים ואין בעיה עם שמרים יבשים ומלח).
  • ממשיכים להוסיף חצי מכמות השמן ועוד כוס וחצי עד 2 כוסות מים פושרים, אבל תמיד מוסיפים את המים בהדרגה! הקמחים שונים וכמות המים משתנה בין קמח לקמח.
  • אחרי שמוסיפים את כל המצרכים פרט לחצי מכמות השמן זה הזמן ללוש. זמן הלישה מאוד חשוב לבצק - רשת הגלוטן נפתחת בזמן הלישה ותורמת לא רק לטעם גם למרקם.
  • אז ללוש היטב למשך 10 דקות בערך על מהירות נמוכה ומוסיפים לקראת סוף הלישה את שארית השמן.
  • אחרי לישה טובה משמנים מעט קערה ומניחים את הבצק, משמנים מעט את הבצק גם למעלה ואז עוטפים בשקית ולא בניילון נצמד, כי הבצק צריך אוויר על מנת שהשמרים יעבדו נכון לכן רצוי לכסות דווקא בשקית. מתפיחים לחצי שעה.
  • אחרי התפחה של חצי שעה נלוש שוב את הבצק ואז מתפיחים שוב לעוד חצי שעה או עד שהבצק מכפיל את הנפח (בימים קרים רצוי להתפיח מעל קערה עם מים פושרים).
  • אחרי ההתפחה השניה, מחלקים את הבצק למספר כדורים שרוצים להכין בהן את החלות או הלחמניות - כל כדור הופך לרצועה אז לשים לב כמה רצועות רוצים לקלוע.
  • על מנת לקבל רצוע יפה וחלקה מומלץ לשמן מעט מאוד את משטח העבודה ולרדד כל כדור לעלה, את העלה מגלגלים לרצועה ומניחים בצד על משטח משומן מעט.
  • מכינים מראש תבניות משומנות שרוצים לאפות בהן את החלות. צרים צורות מ-2 רצועות ועד 10 רצועות.
  • אחרי שקולעים את הבצק מניחים כל חלת בצק קלועה בתבנית ומשמנים נייר אפיה עם כף היד מכסים את התבניות. שמים להתפחה של חצי שעה לפחות (בימים קרים מומלץ להניח את התבניות על תבנית תנור עם מים חמימים להתפחה אופטימלית ומהירה). חשוב להתפיח נכון את הבצק בהתפחה האחרונה! הבצק נח מהעבודה איתו וחוסכים את קריעת הבצק בזמן האפיה.
  • כעת עוברים לשלב האפייה - מכינים בקערה חלמון עם מעט מים ומלח, וטורפים היטב ואז מברישים את הבצק ממש בעדינות (ניתן לוותר על חלמון או ביצה ולהשפריץ מים מעל הבצק לקבלת גוון שחום).
  • חשוב לא להפעיל כוח על כף היד בזמן ההברשה רצוי ללטף את הבצק עם המברשת על מנת למנוע נפילת הבצק שתפח.
  • אחרי ההברשה מפזרים שומשום או קצח.
  • מחממים תנור על 180 מעלות אפיה. תמיד רצוי לאפות אפיה ראשונית על פונקציית האפיה קו עליון וקו תחתון למשך 20 דקות בערך. חום התנור מתפזר באופן אחיד ואופה את הבצק בצורה אופטימלית.
  • אחרי עשרים דקות משנים את פונקציית התנור לטורבו וממשיכים לאפות לעוד חמש עד עשר דקות בערך.
  • כעת זה הזמן להכניס אות השפריץ מים לעבודה. המים אחרי האפיה גורמים לחלות לצאת רכות רכות ומושלמות במרקם, מי שלא אוהב חלה רכה לא מומלץ להשפריץ מים אחרי האפיה.
  • אחרי שהחלות מוכנות משפריצים בנדיבות מים על החלות כשהן חמות ומכסים מייד במגבת נקיה.
  • ניתן לערוך הפרשת חלה מ 2 קילו קמח ומעלה.

הערות וטיפים

סרטון קליעה מ-4 רצועות בפוסט המקורי כאן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.