Go Back
אוזני המן

אוזני המן במילוי פרג

קלאסיות, פריכות, ונימוחות
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • מעט גרידת לימון
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות מים

למילוי:

  • 50 גרם חמאה
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית דבש
  • 2 כוסות פרג טחון
  • מעט גרידת לימון
  • 1 חלבון
  • ¾ כוס אגוזים טחונים גס

אופן ההכנה

  • להכנת הבצק - שמים בקערה את כל חומרי הבצק ונלוש היטב עד לקבלת בצק רך ונעים. לאחר מכן עוטפים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה או לילה שלם במקרר.
  • להכנת המילוי - מבשלים על הגז חמאה, סוכר, ודבש, ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מורידים מהגז ומוסיפים את הפרג ומערבבים, ולבסוף מוסיפים את החלבון ונערבב היטב. מקררים ומכניסים למקרר לשעה או לילה.
  • כעת מחלקים את הבצק ל-3 כדורים, וכל כדור מרדדים בין 2 ניירות אפייה מעט מקומחות. קורצים עיגולים ושמים באמצע את מלית הפרג. סוגרים לצורת אוזן המן ולוחצים חזק שלא יפתחו.
  • מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים בחום 180 מעלות למשך 15 דקות בערך.
  • לאחר אפייה, מקררים ומפזרים אבקת סוכר. אפשר להמיס שוקולד מריר לקשט מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.