Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד פשוטה ועסיסית בטירוף

עם גנאש שוקולד עשיר ומפנק
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: נעמוני בקיש

ציוד

תבנית בינונית / 2 תבניות אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לעוגת שוקולד:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3-4 כפות קקאו

לגנאש שוקולד:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה - מערבבים את כל המצרכים יחד עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  • מחממים תנור מראש על 180 מעלות אפייה
  • משמנית תבנית בינונית או שתי תבניות אינגליש קייק. שופכים את הבלילה לתבנית ומכניסים לאפייה למשך 25-30 דקות.
  • להכנת גנאש שוקולד - מרתיחים את השמנת על הגז עד לרתיחה, ואז מוסיפים את השוקולד חלב עד שנמס לגמרי.
  • מחכים מעט שיתקרר ואז שופכים על העוגה. נועצים קודם עם קיסם ועושים חורים שייכנס אל תוך העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.