Go Back
פנקייק עבה

פנקייק עבה

במרקם אוורירי ורך לתפארת
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ליאת עובדיה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
רינג עגול מברזל - לפי גודל הפנקייק שרוצים

המצרכים

  • 4 ביצים מופרדים
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס מים רגילים או חלב
  • 2 כוסות קמח
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • תרסיס שמן

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב למשך 6 דקות בערך.
  • בקערה אחרת נערבב את יתר המצרכים כולל החלמונים, עד לקבלת עיסה ללק גושים.
  • נקפל את החלבונים המוקצפים אל קערת הקמח בקיפול איטי בלי להוריד נפח.
  • נחמם מחבת משומנת מתרסיס שמן, משמנים גם את הרינג היטב ושמים באמצע המחבת. ממלאים כמחצית מהרינג (כי זה תופח).
  • כעבור 3 דקות בערך, הופכים לצד השני עם מרית.
  • מסדרים בצלחת הגשה, מעטרים באבקת סוכר, פירות, ומייפל, או כל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.