Go Back
קבב עם לאפה

מתכון קבב עם לאפה ביתית

מנה עסיסית מלאה בטעמים משגעים
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: נועם זגדון

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

ללאפה:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 3 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 - ½ כפות מלח
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כוס מי סודה לשתיה
  • 2 כוסות מים פושרים

לקבב:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • ½ צרור פיטרוזליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה

  • להכנת לאפה - ממיסים את השמרים עם הסוכר, כוס אחת של מים, ומעט קמח
  • מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמן ונלוש היטב, לקראת הסוף מוסיפים את השמן ונלוש עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  • לפזר מעל הבצק מעט קמח, ושמים להתפחה של שעה.
  • מחלקים את הבצק ל-14 כדורים, ומתפיחים שוב כ-20 דקות
  • מחממים מחבת טפלון, ופותחים כל כדור לעיגול דק, ומטגנים כדקה מכל צד
  • להכנת הקבב - מערבבים הכל לעיסה חלקה. עם ידיים משומנות מעט יוצרים קציצות מאורכות או עגולות.
  • מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, ומטגנים משני צדדים. אפשר גם לאפות בתנור.
  • מרכיבים את הלאפה ומגלגלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.