Go Back

עוף חמוץ מתוק

במרקם קריספי וטעם ברמה אחרת
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: שיר אשכנזי

המצרכים

  • ½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות

לבלילה:

  • 1 כוס קמח תופח
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס מים
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף סויה

לרוטב:

  • 2 כפות סילאן
  • 1 כף צ'ילי מתוק
  • 1 כף טריאקי
  • 1 ½ כפות דבש
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית גרידת לימון
  • מיץ לימון מלימון שלם
  • צ'ילי חריף (לא חובה)
  • 1 כף שמן שומשום

אופן ההכנה

  • קודם מכינים את הבלילה - מערבבים את כל המרכיבים של הבלילה יחד היטב.
  • חותכים עוף לקוביות ומכניסים לבלילה. מערבבים עד שכל העוף מכוסה בבלילה ומכניסים למחבת עם הרבה שמן.
  • מטגנים, ומוציאים את החיתוכיות עוף הקריספיות לנייר סופג.
  • להכנת הרוטב - שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים את הכל.
  • מנקים את המחבת משמן ומכניסים את הרוטב, מוסיפים לרוטב מיץ לימון מחצי לימון (בנוסף לזה שהוספנו ברוטב), ונותנים לרוטב להצטמצם למשך 3-4 דקות.
  • מכניסים את העוף לרוטב ומכסים אותו בו. לאחר 5 דקות מוציאים מהאש, ומוסיפים שומשום מעל.

הערות וטיפים

סרטון הכנה מלא: 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.