בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים כפית מלח, כף שמן, את העיסה של השמרים, ויוגורט. ללוש לבצק היטב ואז מניחים בצד לרבע שעה.
מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, ומרדדים כל כדור לעלה בגודל של פיתה.
שמים במרכז את הגבינות והתרד (או איזה מלית שמכינים), אוספים את הבצק לכדור ומשטחים את המאפה לגודל של פיתה שוב, ומטגנים עם מעט שמן על אש בינונית עד להזהבה.
להכנת מלית טונה הכל טוב - נטגנן את הבצל עד להזהבה. נבשל את הביצים. נקצוץ את העגבנייה והכוסברה, ונשים את כל המצרכים יחדיו בקערה ומערבבים היטב.
נחמם תנור ל175 מעלות. נקרוץ עיגולים מהבצק בגודל הרצוי ,נשים באמצע מלית ומספר פתיתי גבינה צהובה, נסגור היטב את הקצוות ע"י לחיצות עם מזלג, נסדר יפה בתבנית נמרח ביצה ונפזר שומשום מכניסים לתנור ל-40 דקות.
להכנת מלית פלפלצ'ומה - מערבבים היטב את כל החומרים ולשמור בצנצנת אטומה במקרר.
להכנת מלית בשר - נחמם מחבת יבשה וקולים את הצנוברים ושמים בצד. לאחר מכן נקצוץ את הבצל קטן ונטגן, כאשר הבצל מזהיב נוסיף את הבשר הטחון ואת התבלינים ונערבב היטב. נטגן עד שמוכן לקראת הסיום נוסיף את הצנוברים נטגן עוד דקה והמלית מוכנה.
להכנת מלית פטריות - מטגנים בצל, מוסיפים פטריות, מטגנים עד שכל הנוזלים נעלמים, מוסיפים פטרוזיליה וביצה ומתבלים. מניחים שורה מהתערובת על הבצק לסגור, מברישים ביצה ומפזרים שומשום.
להכנת מלית תפוחי אדמה - מבשלים 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות עד שיתרככו. מועכים. מוסיפים את שאר המרכיבים ולערבב.
להכנת מלית בטטה - מרתיחים מים ומבשלים את הירקות עד שהם רכים. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות, מועכים את הירקות, מוסיפים את הבצל והפטריות ומתבלים. חותכים את הבצק לחצי לשים שורה מהמילוי ומגלגלים לרולדה, מברישים בביצה ליצור חתכים בבצק ולפזר שומשום. כך גם עם החלק השני.
להכנת מלית גבינת פטה - מפוררים את גבינת הפטה, מוסיפים לגבינה את חלמון הביצה ומערבבים היטב.
למלית פיצה - מורחים רוטב עגבניות על כל עיגול, מניחים כמות קטנה מכל התוספות על כל עיגול, מפזרים גבינה צהובה, מקפלים לשניים ומהדקים בדפנות היטב. מברישים בביצה טרופה, לפזר שומשום.
למלית תרד וגבינת פטה - לחרוץ את התרד, לחמם את שמן הזית במחבת גדולה, להוסיף את הבצל ולטגן בבחישה דקות ספורות עד לריכוך,לסנן לצנן ולסחוט מעודפי המים. ללקצוץ את התרד דק להוסיף את הבצל, לתבל ולאחר התיבול להוסיף את גבינת הפטה,הפרמזן, גבינה צהובה ולערבב.
להכנת מלית ירקות גמו אגרול - במחבת רחבה עם מעט שמן מטגנים בצל עד לשקיפות, מוסיפים פטריות ושמן ומערבבים, מעבירים לקערה.
מטגנים את הגזר והכרוב (את הכרוב לשים אחרי 3 דקות). ממשיכים לטגן עוד 3 דקות ומעבירים לקערת הפטריות. לאחר כ- 5 דקות מוסיפים בוטנים, רוטב צ'ילי, סויה ושומשום.
להכנת מלית תירס - נאדה את הבצל בחמאה עד שהוא נעשה שקוף. נוסיף את התירס ונמשיך לחמם כדקה. נבזוק את הקמח, נערבב, נוסיף את החלב והתבלינים ובוחשים בהתמדה עד שהתערובת מתעבה. נוסיף את הגבינה, נערבב היטב ונסיר מהאש. נצנן.
להכנת מלית גבינה - מפוררים את גבינת הפטה, מוסיפים לגבינה את חלמון הביצה ומערבבים היטב.
למלית חומוס - נטגן בשמן זית 2 בצלים קטנים קצוצים דק עד להשחמה ונוסיף שום (כמה שרוצים). נבשל חבילת חומוס סנפרוסט עד שהגרגרים מתרככים (בערך חצי שעה-40 דקות). נסנן את החומוס, נקרר ונמעך למחית. נערבב פנימה את הבצל והשום ונוסיף מלח, פלפל וכמון. נמלא את הכיסונים (הערה חשובה - הכמות הזו של המילוי מספיקה לשתי נגלות של הבצק).