Go Back
מאפינס שוקולד צ'יפס

מאפינס שוקולד צ\'יפס קלים

במרקם עסיסי מפוצץ בשוקולד
ציון 5 על ידי דירוג אחד

ציוד

תבנית מאפינס

המצרכים

כמות: 12-14 יחידות

  • 1 ¾ כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • ½ כפית סודה לשתיה
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס לבנים
  • 1 כוס חלב
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה גדולה (טרופה קלות)
  • 2 כפיות אבקת נס קפה (להמיס ב-2 כפות מים חמים (אפשר גם להשתמש באספרסו))
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל-200 מעלות ונרפד תבנית שקעים במנז'טים
  • בקערה גדולה נערבב קמח, אבקת אפיה, סודה, קקאו, סוכר ו-3/4 כוס שוקולד צ'יפס.
  • בקערה קטנה נמיס נס קפה במים. נוסיף לקפה חלב, שמן, ביצה ווניל, ואז לטרוף היטב.
  • להוסיף חומרים רטובים ליבשים וטורפים, רק עד לקבלת תערובת אחידה, אפילו מעט גושית.
  • נחלק את הבלילה בין השקעים המנג'טים (מרופדים במנז'טים).
  • נפזר מלמעלה את שאר השוקולד צ'יפס. אם רוצים, אפשר לזרות גם מעט סוכר חום על כל מאפין.
  • נאפה 18-20 דקות למאפינס או 12-13 דקות למיני מאפינס, עד שמקבלים מאפינס כהים, תפוחים וקפיצים.
  • נוציא, נחלץ מהתבנית, נצנן ונאכל כאילו אין מחר.

הערות וטיפים

מהכמויות שבמתכון נקבל כ 12-14 מאפינס (תלוי בגודל התבנית מאפינס)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.