Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
מאפינס שוקולד צ\'יפס קלים
במרקם עסיסי מפוצץ בשוקולד
ציון
5
על ידי דירוג אחד
ציוד
תבנית מאפינס
המצרכים
כמות: 12-14 יחידות
▢
1 ¾
כוסות
קמח לבן
▢
2
כפיות
אבקת אפיה
▢
½
כפית
סודה לשתיה
▢
3
כפות
אבקת קקאו
▢
¾
כוס
סוכר לבן
▢
1
כוס
שוקולד צ'יפס לבנים
▢
1
כוס
חלב
▢
½
כוס
שמן קנולה
▢
1
ביצה גדולה
(טרופה קלות)
▢
2
כפיות
אבקת נס קפה
(להמיס ב-2 כפות מים חמים (אפשר גם להשתמש באספרסו))
▢
1
כפית
תמצית וניל
אופן ההכנה
נחמם תנור ל-200 מעלות ונרפד תבנית שקעים במנז'טים
בקערה גדולה נערבב קמח, אבקת אפיה, סודה, קקאו, סוכר ו-3/4 כוס שוקולד צ'יפס.
בקערה קטנה נמיס נס קפה במים. נוסיף לקפה חלב, שמן, ביצה ווניל, ואז לטרוף היטב.
להוסיף חומרים רטובים ליבשים וטורפים, רק עד לקבלת תערובת אחידה, אפילו מעט גושית.
נחלק את הבלילה בין השקעים המנג'טים (מרופדים במנז'טים).
נפזר מלמעלה את שאר השוקולד צ'יפס. אם רוצים, אפשר לזרות גם מעט סוכר חום על כל מאפין.
נאפה 18-20 דקות למאפינס או 12-13 דקות למיני מאפינס, עד שמקבלים מאפינס כהים, תפוחים וקפיצים.
נוציא, נחלץ מהתבנית, נצנן ונאכל כאילו אין מחר.
הערות וטיפים
מהכמויות שבמתכון נקבל כ 12-14 מאפינס (תלוי בגודל התבנית מאפינס)
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.