Go Back
פחזניות

פחזניות קלילות ואווריריות

עם מלית קצפת עשירה ומפנקת!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: נינה עוז

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 1 ¼ כוסות מים
  • ¾ כוס שמן
  • קורט מלח
  • קורט סוכר
  • 1 ¼ כוסות קמח תופח (קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה)
  • 3 ביצים

למלית:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק - בסיר מרתיחים יחד את המים, שמן, קורט מלח, קורט סוכר.
  • לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח תופח, ומערבבים.
  • לאחר מכן מכבים את הגז וממתינים כרבע שעה שהתערובת תתקרר.
  • מעבירים למיקסר ומוסיפים 3 ביצים בהדרגה. אחרי זאת נותנית לתעורבת מנוחה של רבע שעה.
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות בתכנית אפייה טורבו, למשך 30-35 דקות בערך, עד להזהבה.
  • לאחר סיום האפייה מכבים את התנור, ופותחים את הדלת חצי פתיחה כ-10 דקות. לאחר מכן מוציאים ומקררים.
  • להכנת המלית - מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג. מזלפים ומרכיבים את הפחזניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.