Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד רכה ונימוחה

מושלמת בטעם ובמראה!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אצל ברכה במטבח

ציוד

תבנית 24 / 26
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לעוגה:

  • 1 כוס שמן
  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס קקאו (מנופה)
  • 2 כוסות קמח (מנופה)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • חופן אגוזים טחונים
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½ כוס שמנת מתוקה (שמנת צמחית לפרווה)

לציפוי:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם. אפשר להוסיף עוד חבילה אם רוצים טעם שוקולד חזק יותר)
  • קצת שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • לפני שמתחילים, מחממים תנור ל-175 מעלות חום
  • לקערה מוסיפים את הביצים והסוכר ומקציפים לקצף תפוח, לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים חוץ מהשמנת, ובסוף מוסיפים את השמנת מתוקה ומערבבים.
  • שופכים את הבלילה לתבנית משומנת שלנו ומכניסים לאפייה של 30-40 דקות.
  • להכנת הציפוי - מרתיחים את השמנת בסיר קטן. בינתיים שוברים את השוקולד בקערה, וכשהשמנת רתחה שופכים מעל לשוקולד.
  • מערבבים היטב לקבלת ציפוי שוקולד חלק. מחוררים את העוגה ואז שופכים ציפוי חם על העוגה בעודה חמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.