Go Back
עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה

הכול בקערה אחת
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

תבנית מלבנית 25X30 או אחרת בגודל דומה
כוס מידה חד פעמי חם

המצרכים

מצרכים יבשים:

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 1 כפית סודה לשתייה (גדושה)
  • 5 כפות שוקולית
  • 2 קקאו קקאו
  • 1.5 כוסות סוכר

מצרכים רטובים:

  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס מים מהברז
  • 1 כף רום
  • 3 ביצים (בגודל L)

מצרכים לגנאש:

  • 1 שוקולד מריר (100 גרם)
  • ½ קופסא שמנת צמחית

אופן ההכנה

  • לערבב את כל המצרכים הבשים יחד בקערה ולעשות גומה.
  • להוסיף לגומה את הנוזלים, ולערבב במטרפה ידנית הכול יחד עד לאיחוד הבלילה .
  • (הבלילה מעט נוזלית וזה בסדר)
  • נשמן תבנית, ונמזוג את הבלילה לתוכה. נאפה בחום 175 מעלות, אפיה רגילה (לא טורבו)
  • להכנת הגנאש, נמיס במיקרו בפולסים את השוקולד המריר וחצי שמן של קופסת השמנת הצמחית.
  • נוציא את הגנאש ונמרח אותו על העוגה בתור ציפוי.
  • ניתן לפזר מעליו מה שבא לכם בתור קישוט
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.