Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים

בצק נדיר מומלץ ביותר
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: לבנה דביר

ציוד

תבנית אנגליש קייק
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שימרית
  • 200 גרם חמאה
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית מלח

לסירופ:

  • 4 כפות סוכר
  • ½ כוס מים רותחים
  • 1 כפית תמצית וניל (או רום)

אופן ההכנה

  • במיקסר לישה, נערבב את הקמח עם השימרית . נוסיף סוכר, ביצים, סוכר וניל ונערבב.
  • בקערה נפרדת, נמיס את החמאה עם החלב, ונערבב לתוך התערובת המומסת את השמנת החמוצה.
  • נאחד את שתי התערובות.
  • נערבב למשך 5 דקות במיקסר במהירות בינונית לבצק אחיד ונעים. רק אז נוסיף את המלח.
  • נכסה ונניח להתפחה כשעה.
  • לאחר ההתפחה, נחלק את הבצק ל - 4 חלקים שווים. נרדד אותם, נמרח בכל ממרח שרוצים.
  • ניתן להוסיף תוספות כמו : מקופלת מפוררת, פצפוצי שוקולד, אגוזים, קוקוס.
  • מגלגלים לרולדה, חותכים באמצע וקולעים צמה.
  • מעבירים לתבנית משומנת היטב. מתפיחים פעם שניה, הפעם 15 דקות.
  • מורחים ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 25-30 דקות.
  • כשהעוגה מוכנה, מורחים בסירופ סוכר.
  • בתאבון!

הערות וטיפים

רעיונות לממרח המילוי : אני מרחתי בממרח בטעם פסק זמן.
אפשר ממרח נוטלה, חמאה מומסת עם קינמון וסוכר, ריבת חלב, חלווה, ריבת תות עם שבבי קוקוס ..
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.