Go Back
עוגת תפוזים גבוהה

עוגת תפוזים גבוהה

מתכון מנצח של סבתא
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מרי מלכה

ציוד

תבנית עגולה גבוהה (כמו בתמונה למטה)
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

תערובת ראשונה:

  • 2.25 כוסות קמח רגיל
  • קורט מלח
  • ½ כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • גרידת תפוז
  • 8 חלמונים

תערובת שניה:

  • 8 חלבונים
  • 1 כפית אבקת קרם אוף טרטר
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נתחיל בהפרדת 8 חלמונים וחלבונים.
  • נקציף את את תערובת 2 : החלבונים עם חצי כוס סוכר וקרם אוף טרטר עד קבלת קצף יציב וקשה.
  • בקערה אחרת, נערבב את תערובת 1 החלמונים עם שאר החומרים, ורק בסוף נוסיף את הקמח.
  • נאחד שתי התערובות באמצעות קיפול עדין של תערובת 2 לתוך תערובת 1 .
  • ניצוק את התערובת המאוחדת לתבנית כמו בתמונה למטה, ונאפה בחום 170 מעלות ,50 - 60 דקות.
  • בסיום האפייה, יש להוציא את העוגה מהתנור ולהפוך את התבנית מעל לבקבוק.
  • כך העוגה נפרדת לאט ובזהירות מהתבנית. אחרי כמה דקות אפשר לשלוף את החלק החיצוני של התבנית.
  • לתת לה מעט להתקרר ואז להרים מהבקבוק ולהעביר.

הערות וטיפים

תבנית עוגה תפוזין גבוההקרם אוף טרטר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.