Go Back
עוגיות אלפחורס

עוגיות אלפחורס נדירות

טעם מענג ומרקם רך וייחודי
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: לילך עזוז

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

כמות: 36 עוגיות בערך

    לבצק:

    • 500 גרם קורנפלור (2 ½ חבילות)
    • 1 כוס קמח רגיל
    • 1 כוס סוכר
    • 1 שקית אבקת אפייה
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 3 ביצים
    • 200 גרם חמאה (מומסת)

    למלית וקישוט:

    • קוקוס
    • ריבת חלב (קנויה)

    אופן ההכנה

    • נכין את הבצק על ידי לישת כל החומרים יחדיו. לאחר מכן שמים אותו לקירור במקרר למשך שעה. אפשר גם, אבל פחות מומלץ, לשים למשך 10 דקות במקפיא.
    • אחרי הייצוב של הבצק, משטחים אותו עם מערוך וקורצים לעיגולים בגודל הרצוי.
    • מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות למשך 10 דקות. חשוב להשגיח שהעוגיות ישארו לבנות.
    • בסיום האפייה מוציאים ומשאירים בצד למשך 20 דקות.
    • לאחר מכן מזלפים בריבת חלב עם שק זילוף (לא מומלץ בכפית כי היא יכול לשבור את העוגיה), ואז שמים מעל לזה עוד עוגייה.
    • לסיום מגלגלים בקוקוס
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.