Go Back
עוגת תפוזים וקוקוס עם סולת

עוגת תפוזים וקוקוס עם סולת

רכה ורטובה בסירופ חלומי
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: לילך עזוז

ציוד

תבנית חד פעמית בינונית / 2 אינגליש קייק
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים (סחוט)
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס

לסירופ:

  • ½ כוס תפוזים (סחוט)
  • 1 כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

אופן ההכנה

  • קודם מקציפים את הביצים וסוכר יחד - אפשר להקציף במטרפה ואפשר גם להקציף במיקסר.
  • לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה
  • מכניסים לאפייה בתבנית משומנת בתנור על חום בינוני של 180 מעלות למשך 45 דקות בערך, או עד שקיסם יוצא נקי.
  • בינתיים מבשלים את מצרכי הסירופ יחד עד שהסוכר נמס והכל אחיד.
  • לאחר אפייה יוצקים סירופ חם מעל לעוגה בעודה חמה.

הערות וטיפים

  • תמיד אפשר לקצץ בסוכר כמה שרוצים, כל אחד לפי טעמו.
  • לסכרתיים יש את הסוכר שנקרא "כמו סוכר" - הוא נהדר באפיה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.