Go Back
עוגת תפוחים וקינמון

עוגת תפוחים וקינמון משגעת

בטעם מושלם ומרקם שנמס בפה
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: בלה שליו

ציוד

תבנית עגולה או 2 אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבצק:

  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ¼ כוסות קמח
  • 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • 1 ½ שקיות אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 חבילה של חמאה קטנה (100 גרם - מומסת)
  • ½ כוס שמן

למלית:

  • 3 תפוחים
  • ½ כוס מים
  • 1 ½ כפות סוכר
  • ¼ כפית קינמון
  • שקדים שבורים (אפשרות)

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק - מערבבים היטב את כל המצרכים יחד, ואז מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה בתנור מחומם על 180 מעלות, למשך 10 דקות.
  • בינתיים מכינים את המלית - לוקחים את התפוחים וחותכים אותם בקערה.
  • בסיר נפרד שמים את שאר המצרכים, ואז מוסיפים את התפוחים ומערבבים. אפשר גם להוסיף שקדים שבורים למי שאוהב.
  • מרתיחים למשך 5 דקות עד שיתייבשו המים.
  • לאחר 10 דקות מהאפייה, מוציאים את העוגה ומפזרים מעליה מהמלית. לאחר מכן מחזירים לעוד חצי שעה של אפייה באותו חום.
  • לאחר סיום האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כמה דקות בפנים בלי לפתוח את הדלת.
  • מוציאים את העוגה ומפזרים אבקת סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.