Go Back
עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים

עוגת גבינה פירורים עם דובדבנים

עוגה מפוארת וחגיגית!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: לילך עזוז

המצרכים

לתחתית:

  • 1 ½ כוסות פירורי ביסקוויטים פתי בר
  • 100 גרם חמאה מומסת

למלית:

  • 2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית ג'לטין (14 גרם)
  • ¼ כוס מים קרים
  • ¼ כוס מים חמים
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
  • 4 כפות סוכר

לעיטור:

  • פירורי בצק מהבסיס
  • לרוטב דובדבנים ביתי:
  • צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות ברנדי
  • 3 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה

  • להכנת תחתית העוגה - נערבב היטב את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. נביא את התבנית ונהדק ¾ מכמות הבצק על התבנית. נשמור את הרבע הנותר לציפוי העוגה.
  • להכנת המלית - נערבב בקערה את הגבינה והסוכר, בסיר קטן נמִיס את הג'לטין עם המים הקרים, ואז נוסיף את המים החמים ונבשל כשתי דקות על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה.
  • לאחר מכן נצנן מעט ונבחש אל תוך הגבינה.
  • נקציף את השמנת המתוקה במערבל ידני עד שנקבל קצפת יציבה, תוך הוספת 4 כפות סוכר. אחרי זאת נקפל אל תערובת הגבינה.
  • לצקת את תערובת הגבינה על שכבת הפירורים, נקרר אותה ל-20 דקות ואז נפזר מעל הגבינה את פירורי הביסקוויטים הנותרים.
  • נאחסן במקרר למשך 4 שעות לפני ההגשה.
  • להכנת רוטב דובדבנים - לוקחים ½ כוס מנוזל הדובדבנים ושמים אותו בקערית, מוסיפים אליו את הקורנפלור ומערבבים עד להמסת הקורנפלור.
  • את יתרת הדובדבנים עם הנוזל שמים בסיר קטן, מוסיפים אליהם את 2 כפות סוכר, ו-2 כפות הברנדי, ואז מבשלים עד לרתיחה. בערך 5 דקות לערבב.
  • כעת מוסיפים את נוזל הקורנפלור והדובדבנים שהכנו, לרוטב הדובדבנים החם, מערבבים עד שהתערובת מסמיכה (לא להרתיח), ואז מורידים מהאש ומזלפים את הרוטב על העוגה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.