Go Back
בצק שמרים מושלם

בצק שמרים פרווה מושלם

עם מלית מיוחדת של שוקולד בטעם של פעם, וטעם שמבייש את מיטב הקינוחים.
ציון 4.50 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כפית תמצית רום / וניל
  • 2 ביצים
  • ½2 כוסות מים
  • 1 קורט מלח
  • 1 חבילה מחמאה רכה (200 גרם )

למלית של פעם (עוגיות שמרים):

  • 1 כוס קקאו
  • 1 ½ כוסות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף נס קפה
  • ½ כוס שמן

למלית קרואסונים:

  • 3 קוביות שוקולד חלב / מריר (בכל קרואסון)

לסירופ:

  • ½1 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • מיץ לימון (מעט )
  • 1 כפית תמצית רום / וניל

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • בקערת מיקסר שמים את הקמח, שמרים, סוכר, וסוכר וניל, ומערבבים היטב.
  • מפעילים את המיקסר ואז מוסיפים 2 כוסות מים, 2 ביצים, ואת יתרת המים מוסיפים בהדרגה.
  • מוסיפים מחמאה או חמאה רכה בהדרגה וקורט מלח, ואז נלוש לבצק אחיד.

להכנת רולדות שמרים:

  • קודם מכינים את המלית, מערבבים את כל חומרי המלית יחד חוץ מהשמן, ואת השמן מוסיפים בהדרגה עד לקבלת משחה סמיכה.
  • מרדדים את הבצק, מורחים מהמלית, ומגלגלים לרולדות. מניחים על נייר אפייה בלי תבניות, ומצפים בביצה טרופה עם כפית נס קפה.

להכנת קרואסונים:

  • פותחים כל חתיכת בצק למלבן, ולחרוץ משולשים ארוכים. שמים למעלה קוביות השוקולד ואז מגלגלים.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות בתכנית טורבו, עד הזהבה.

להכנת הסירופ:

  • מבשלים את מרכיבי הסירופ יחדיו עד שיהיה דביק מעט, ולאחר אפייה מברישים בסירופ.

הערות וטיפים

  • אפשר להכין מהבצק גם קרואסונים וגם עוגיות שמרים. אם רוצים גם וגם מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מכינים מ-3 חלקים רולדות שמרים ומ-3 חלקים קרואסונים.
  • אפשר לקרר, לעטוף, ולשמור במקפיא עד חודש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.