Go Back
סלמון בתנור

פילה סלמון שלם בתנור

דג סלמון שלם בתנור, מתובל בעשבי תיבול ופיצוחים. מתכון קל למנה מנצחת לשבת!
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: עפאף אברהים

ציוד

מערוך
תבנית בינונית לתנור
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו פילה סלמון (נתח שלם)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 5 שיני שום כתושות
  • ½ כוס שמן זית מעולה
  • מיץ לימון (מלימון שלם)
  • 1.5 כוסות פיצוחים קצוצים דק (פיסטוקים, אגוזי מלך, צנוברים)
  • ½ כוס פרורי לחם לבנים
  • מלח (קורט)
  • פלפל (קורט )

אופן ההכנה

  • את הדג נחתוך קווים באלכסון במרחק 3-4 סנטימטר.
  • נחזור ונחתוך קווים באלכסון בצד הנגדי.
  • כך שמתקבל ריבועים יפים של סלמון וביניהם חריצים.
  • ניקח מערוך, נעטוף בנייר אפייה אחד, ונייר אלומיניום כמה פעמים, לעטוף טוב.
  • נעמיד את הדג מסביב למערוך, שיעמוד יפה ויפתחו את כל החריצים.
  • נפזר מעט מלח ופלפל.
  • נמרח את תערובת העשבים והפיצוחים בחריצים של הדג.
  • נכניס לתנור על 220 מעלות כ- 20 דקות.
  • בתיאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.