Go Back
עוגת סולת

עוגת סולת של פעם

או כמו שסבתא אומרת "בסבוסה"
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שיר אשכנזי

ציוד

תבנית בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 כוסות סולת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה
  • 2 כוסות סוכר
  • 2.5 כוסות מים

אופן ההכנה

  • נערבב במיקסר סולת, סוכר, שמנת חמוצה, חלב, אבקת אפייה, תמצית וניל.
  • נשמן תבנית אפיה עם חמאה. נשפוך את הבלילה פנימה.
  • ונכניס לתנור ל-45 דקות על 180 מעלות.
  • נוציא ונחתוך את העוגה לריבועים שווים.
  • נמיס 200 גרם חמאה ולשפוך לתוך העוגה, להזיז גם את העוגה על מנת שהחמאה תכנס בין כל הריבועים
  • נכניס לתנור לעוד 45 דקות עד שהעוגה הופכת לשחומה.
  • להכנת הסירופ - בסיר קטן נרתיח מים ונוסיף סוכר עד שהסוכר נמס לתוך המים.
  • נשפוך גם את הסירופ על העוגה עד שייכנס לתוך כל הריבועים
  • מוכן! בתאבון!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.